hraničář píše:
Tak nějak nevim, co tu řešíte... Nebo něco hledáte?
Dyk sem psal už na začátku že je to fotka ZŽD a tam žádnej řopajz nikdy nebyl a taky sem to nikdy netvrdil. O zbytku mám jasno, tak sem to sem prsknul jen jako fotku pro zajímavost...

Na fotce je ale taky vidět v 38. už dávno zrušená zápalkovka. Ale jelikož ten snímek je pořízenej o měsíc dřív, tak tam kanonovej řopajz taky neni - map i zmínek v lejstrech je na to dost - třebas tady, žejo. O tom co kdy jindy a jinde bylo sem nic nepsal

Tak mi neřikejte, že tam neni když je vidět i bez lupy

ŽZD není JZD protože ty a pár dalších lidí ví KDE to hledat tj. nehledat .Pro ostatní jsem udělal tečku na moderní letecké fotce pro jejich hrubou orientaci vocogou.O ŽZD jsme se už trochu bavily ....
O řopíku jsem to psal s tím ,že i kdyby nakrásně tam byl /nebyl tak není vůbec kam střílet okolo jsou kopečky nebo vesnické stavby na to určitě pamatujte kde hledat takový stavby na cvičení u kterých se sleduje používání po celý rok plus mínus

K tomu zápalkovému nejasnu ...
Budova té zápalkové střelnice ze dřeva má mít něco jako základy (sokl)? a měla určitě střechu to vše podle plánů podaných na úřad ....(plány budovy se zachovaly ). Stavební řízení na tu budovu probíhalo u úřadů jako na stavbu se vším co k tomu náleželo.
A do pozemkové mapy zakreslena určitě byla. A pokud to srovnám s otiskem pozemkové mapy (datací nevím ,ale podle dvou budov č.105, 139 a neexistenci budovy zápalkové střelnice ) co jsi tu nahrnul pro mně ,,slepejše,, který nevidí co je na fotce / na pozemkové mapě tj.stavba jo pardon ta travnatá plocha

. Ano ta námitka ,že byla budova zbourána a taky vymazána z pozemkové mapy (stav podle fotky z letadla je možná a pak zbylo jen to místo místního pojmenování ,,Záp.střelnice,, ... to je možnost taky ANO.
Máme tu tvoje logické zdůvodnění prostě budovu rozebraly a návazně úřady odstranily z otisku pozemkové mapy a nechaly jen ten název a místo bez lesa -možná ..všechno souhlasí
Jenže :
Mnou citovaná mapa podle který jsem tu zápalkovku komentoval obsahuje takové detaily ,že si nejsem jistý zda to je chyba na vojenské mapě nebo to je fakt podle stavu který mapoval realitu proto jsem reagoval na zmínku o zápalkovce.
Já prostě neberu tak lehce to ,že se sekly o více než 1 km a lehce pochybuji nad tím jasnem.