PSM píše:
Ježkovy zraky já snad budu na ten Excel zase muset někdy najít čas:) Tedy jestli umí udělat to aby čj na sebe navazovaly podle časové osy v řešené věci a hlavně okno graficky ukázalo jen ten výsledek. Nee když bude v řádcích okno nacpané desetitisíce paralelních věcí taky s jejich časovou osou
Replika >> Takže máme tabulku s filtrováním (jaké kritérium? to nebude snadné jelikož každé čj. má jiný název ..a č.j. je dost nepraktické ) k tomu doplnit řazení těch vyfiltrovaných dat (tj.čj.-osa )to taky nebude snadné protože nevíte jaké čj navazuje na to minulé dokud ten dokument nepřečtete a uvidíte na co to čj. vlastně odpovídá i když to je na něm většinou napsané . Toliko chabý nástin problému řazení.
Však já ten problém chápu

Jestli tohle zvládá Excel nevim, pro takovej objem dat, v jakym se chceš pohybovat si nejsem jistej... ale moc bych na to nesázel.
Ale abys neřek, tak Ti přihodim dvě varianty - nejdřív ta moje jednoduchá wordová
Má celkem 4 sloupce a je seřazená natvrdo podle odstavce 2:
Odstavec 2 je původní sign. a v něm její původní číselná řada,
Odstavec 4 tak současně odráží aktuální umístění v konkrétní krabici, resp. obsahuje pozn. o stavu dokumentu
Odstavec 1 jsou čj. - šlo by tedy tabulku srovnat i podle čj. ale tak nějak není důvod
Odstavec 3 obsahuje text: původce spisu, věc, datum, zmínky o starších+současně vyřízenejch+jinejch čj, který jsou ve spise, datování spisu, koncipienta, pohyb spisu po ŘOP nebo jinde, a pár slov poznámek (klíčovejch slov) - zvlášť tam, kde název spisu je neurčitej
No a variantu 2 jsem Ti poslal z pochopitelnýho důvodu soukromkou, protože na ní dělalo víc lidí a nechci tu veřejně dávat na vědomí veřejně výsledky jejich práce, i když byla ve výsledku marná