hraničář píše:
hele Ty vsuvko

však já taky psal o maskovačkách jen pro opevnění, tuhle "dělostřeleckou" sem nezmiňoval

viděl jsem její zkoušky a zavedení pro kanony PÚV, počitám že se jich i pár vyrobilo...
přeci jen ty řopajzníky mám zmáklý a to by mi určitě neuteklo, páč zrovna po maskování t.o. docela jdu

u nás to podle lejster nikdy nepřeročilo teoretickou rovinu. Jsou sice záznamy žádosti VII. sboru o nákup mask. sítí, ale nijak to nepokračuje a ani to neni nikde vyúčtovaný. Dokonce ani na "Jordánu" se maskovačka nezkoušela - a že tam toho zkoušeli hromadu - flákli tam taky pletivo (je kotvený podle vejkresu) a hotovo. Na Hlbokym je psaný taky jen pletivo, natažený přes celej objekt... Osobně si myslim, že se maskovačka dočasně objevila jen v Milovicích, kde to měl na starosti přímo Souhrada a ten počitám měl zamaskovanou i králíkárnu u baráku

Ale to je zkušební objekt a za t.o. se nepočitá

Otázkou pak je, estli ta "zastírací sít, co je v papírech - neni právě pletivová (někdy to u nás tak psali a mysleli tim pletivo)...
Podle papírů je to stále stejná ,,dělostřelecká,, siť vz.37 tj. i pro (fortifikace) t.o. . Jak daleko to došlo nevím říkáš že ji nahradily pletivem ...
Zaujalo mě to nakupování VII.sboru --- není možný že to je pouze žádanka na materiál ? .
Žádanka se posílala na zbrojní sklady běžně . Pokud nebylo zboží ve skladu tak se dělala soutěž na dodávku někdy i sklady ne jen MNO..
Soutěž na dodávku sítě vz.37 byla u II. odboru MNO.
Byl to ve formátu : výzva firmám+ předání výkresů , sdělení ceny firmy na MNO , výběr vítězné firmy, přejímání .... naskladnění ÚZ .
(Přejímání , naskladnění, výdeje na žádanku jsem ještě neviděl mám teprve rok 1937). Od skladu šel teprve výdej na žádanku > pro uživatele

po povolení ...
Mimochodem v papírech se objevuje termín : Zastírací siť a Maskovací siť řekl bych že je to totéž

v roce 1937.
Milovice , Souhrada to bude ŽZD né