Tak jsem si o vejkendu udělal malou inšpekční cestu také jinam než k šestkám. A co bych vám povídal, celkem vzato výsledek uspokojivý. Na místo pěškochůze a běžko/cyklojízdy jsem s Jani zvolil koloběh. Pro cestu ze Šerlichu se to zdálo zprvu a zpětně jako užitečný nástroj pro zrychlení cesty. Ta až po Komár byla vcelku pohodlná. Horší to už bylo po dosažení lajny.
Vrtkavá štěstěna mne opustila se změnou povrchu lesní cesty, a tak bylo nutno si tu a tam na chvilku posedět a vykouřit jedno, dvě retka

Inu, co bych vyprávěl... prohlídka t.o. tentokrát začala návštěvou rodinně provázané osmaosmdesátky, jejíž osádce bych rád poděkoval za zapůjčení nůžek k rozstříhání dostatečného množství náplastí. Následovala - za všeobecného veselí inšpekce na Háni, kde mne Pavel s ženou a za údivu místních průvodců odborně desinfikovali a přidali něco dobré krmě a bezedného nápoje. Posíleni dopravili jsme se na Nízkou, kde jsme u Honzy směnili toužebně očekávaná data z flešky za další dvě cigára, v úctě pozdravili zasněženého Podržbaťoha, který ne tlustokole právě dojel svůj miliontý kilometr, zamávali Břeťovi s Codym a odplachtili do Říček. Zde jsme vrátili oba pekelné stroje a pak již jen doběhli do Devětsilu, kde nás očekávala jako obvykle výborná večeře a prázdný autobus, jenž nás dopravil z toho prokletého kraje zpět k domovu. Výjimečně jsem tentokrát opustil i myšlenku na pár piv u Kance, kde se tou dobou nacházel další agent-provokatér. Snad ještě za drobnou zmínku stojí UO, kde nás uctili vskutku nezapomenutelným Mochítem.
Co říci závěrem, byl to další z velmi vypečených výletů, které si opět rád zopakuji, jen co se zotavím. A když jsme u toho, nezbývá než poděkovat Horské záchranné službě v Říčkách, u které jsem toho dne obsadil celkové dělené první místo ze tří. Návštěvu její služebny s křeslem pro mrtvoly vřele doporučím každému. Milí a usměvaví horalové mne ošetřili zjevně inspirováni nesmrtelnou scénou z U pokladny stál a po necelé půlhodince mne propustili ze svých spárů s doporučením, abych se příště - než vyrazím - raději oholil

Končím proto klasicky.
https://www.youtube.com/watch?v=A0KnUh0Py2k