Tak jsem si zase zajel do Frankrajchu a řeknu Vám, že čím častěji tam jezdím tím méně se divím, že to s náckama tak projeli.
A to jak při zkoumání Ligne Maginot tak při hodnocení frantíků jako takových. Tak třeba za prvé. Ve Francii se ještě nenaučili francouzsky (alespoň mé francouzštině moc nerozuměli).

Za druhé. Místní policajti asi ještě pořádně neumí hodiny. Po ranním výslechu mi v půl sedmé ráno popřáli dobrou noc (naše grupa stanovala před vchoďákem Kobenbusche, což se jim moc nelíbilo, ale to měli smůlu). Navíc jejich angličtina bylo ještě horší jak moje, což trochu zvedlo mé sebevědomí, zláště s ohledem na skutečnost, že německy neuměli ani kváknout. Vítejte v Evropě.

No a za třetí. Ta jejich organizační schopnost je prostě běs. Po dva dny absolutní neschopnost vytisknout a dodat kartičky ke vstupu pro naší skupinu (bylo to na Fort Expu). Ostatní hrdě ukazovali své kartičky visiteur, exposant či organisateur (tu jsem si na chvilku vypůjčil a hrdě se prsil - s touto kartičkou člověk mohl předběhnout celou frontu na jídlo a byl obsloužen přednostně) a my se museli dohadovat při každém vstupu dovnitř.

Jako kdyby si ty naše xichty nemohli zapamatovat. Ale abych jen nekritizoval. Bezmála téměř skoro půlce Evropy se líbili naše maskáče vz. 95 (ne nebojte, mou osobu do tohoto oblečení nenavlečete, ale v naší skupině jsem byl jediný v civilu, takže jsem byl považován za vedoucího naší grupy, nebo jsem dělal že k nim nepatřím). Jedna perlička závěrem. Musel jsem ujet takovou štreku, abych se na Galgenbergu potkal se skoro sousedem z mého okolí, činným na Bříze. Sice je to naplavenina z předměstí pod kopcem, ale budiž mu připsáno k dobru, že dobrovolně opustil sídlo ŽSV VII. a šel k nám, za lepčím. Už se těším na inšpekci toho našeho betonu, takže bděte.