PLKOŠ.net

NEZÁVISLÝ necenzurovaný pokec o bungrech :-)
Právě je stř 19. čer 2019 16:45:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: ned 23. črc 2017 20:29:22 
Offline

Registrován: pon 02. srp 2010 18:55:42
Příspěvky: 1792
Bandita píše:
PSM píše:
Proč se ptáš chceš ho udělat ? :)

Protoze podobne jako kolega houbyhranicar nerozumim tomu co pises ani za mak.


Ty tady vše řídíš a tak detaily nech stranou! PDT_Armataz_02_30


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: ned 23. črc 2017 23:44:25 
Offline
Administrátor

Registrován: úte 20. črc 2010 2:13:14
Příspěvky: 1251
Ja ridim leda tak prd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pon 24. črc 2017 8:21:30 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 20:03:09
Příspěvky: 1889
Bandita píše:
Ja ridim leda tak prd.


Po zkušenostech z víkendu ani ten...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pon 24. črc 2017 11:01:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. črc 2010 16:48:51
Příspěvky: 294
houbyhranicar píše:
Bandita píše:
Ja ridim leda tak prd.


Po zkušenostech z víkendu ani ten...


Takže už nevládne svému tělu? :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pon 24. črc 2017 19:52:20 
Offline
Administrátor

Registrován: úte 20. črc 2010 2:13:14
Příspěvky: 1251
Drž hubu nebo ti useknu ruku!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: úte 25. črc 2017 12:57:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. črc 2010 16:48:51
Příspěvky: 294
Bandita píše:
Drž hubu nebo ti useknu ruku!


Mluví z tebe zkušenost? :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: sob 29. črc 2017 10:08:16 
Offline
Administrátor

Registrován: úte 20. črc 2010 2:13:14
Příspěvky: 1251
Neznas https://youtu.be/DbxCtnQyQW4?t=1m9s ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: sob 29. črc 2017 15:11:48 
Offline

Registrován: stř 19. úno 2014 12:36:27
Příspěvky: 171
houbyhranicar píše:
PSM píše:
+ 1000 řádku HŠ/1.oddělení.
Zajímavost: >u 5 dokumentů v tomhle oddělení není text jen otazník v názvu dokumentu ,ale je přiděleno inv.číslo a č.j. případně signatůra .
( ... písařka tam dala v řádku otazník jenže někdy tam vůbec není otazník jen prostě vynechané místo )
Uvidím na konci jak to dopadne :)


Dal by se přiložit návod jak tyto příspěvky číst? Já jsem totiž úplně mimo mísu a těžko odhaduju, co autor míní. Připadá mi to škoda, když si s psaním příspěvků na plkoš dává tolik práce.


Moje otázka na ochotu k přepisu libovolného fondu trvá ...speciálně vám jsem to navrhl.
Od vás čekám jak se k tomu postavíte zatím jsem nepřekvapen.Prostě stačí napsat nic psát nebudu protože mám....xxx důvodů.
@ Pro všechny kdo si daly práci proklikat sem :)
Kdokoliv z vás na tom zapracuje ve stejném rozsahu bude mít na svém disku inventář fondu HŠ/ 1,2,3,4,.. + to co sám přepsal .
Až uznám za vhodné dám sem odkaz na stažení jen to nebude zdarma bez práce :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: sob 29. črc 2017 19:14:37 
Offline
Administrátor

Registrován: úte 20. črc 2010 2:13:14
Příspěvky: 1251
Kdyz clovek nedostane odpoved na otazku tak se ma zeptat znovu, tedy: Dal by se přiložit návod jak tyto příspěvky číst? Já jsem totiž úplně mimo mísu a těžko odhaduju, co autor míní.

Koukam, ze to je porad stejny. Ja vubec netusim ktera bije, netusim jaky jsou fondy apod. Takze krom hranicare a mikuse (a mozna stresa) si tady kolego patrne vedete monolog.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: sob 29. črc 2017 22:17:37 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 20:03:09
Příspěvky: 1889
PSM píše:
Moje otázka na ochotu k přepisu libovolného fondu trvá ...speciálně vám jsem to navrhl.
Od vás čekám jak se k tomu postavíte zatím jsem nepřekvapen.Prostě stačí napsat nic psát nebudu protože mám....xxx důvodů.


"Nic psát nebudu protože mám....xxx důvodů."
Takhle?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: ned 30. črc 2017 12:22:07 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 18:28:36
Příspěvky: 296
Bandita píše:
Kdyz clovek nedostane odpoved na otazku tak se ma zeptat znovu, tedy: Dal by se přiložit návod jak tyto příspěvky číst? Já jsem totiž úplně mimo mísu a těžko odhaduju, co autor míní.

Koukam, ze to je porad stejny. Ja vubec netusim ktera bije, netusim jaky jsou fondy apod. Takze krom hranicare a mikuse (a mozna stresa) si tady kolego patrne vedete monolog.

Naprostý souhlas, i já tak nějak postrádám věcný a logický úvod do problematiky...a že se v těch fondech "sakra" často hrabu. Proč tedy tato práce s přepisováním?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pon 31. črc 2017 8:27:37 
Offline

Registrován: sob 24. črc 2010 10:52:21
Příspěvky: 1420
mně se zdá, že to s váma kluci myslí dobře ;) a nejen s váma. Je jen problém, že na takovouhle práci v archivu prostě nejste zvyklí. Trochu jinak se totiž hledá v tištěnym a elektronickym inventáři. S přibývajícím věkem zrak i pozornost chabne, a tak je o dost lepší nechat případný hledání na stroji. Význam to pak ovšem má jen pro ty, co něco hledaj. A o tom to celý je - kdo nehledá, nepotřebuje. Kdo hledá, muže se vybrat - pokud ovšem má sám čím přispět. Pokud nemá/nechce, pak si halt musí vystačit s naskenovanym papírem :) A jak známo, papírový možnosti jsou krapet omezený...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pon 31. črc 2017 12:12:43 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 18:28:36
Příspěvky: 296
Další jinotaj do sbírky. Položil jsem celkem jasnou otázku a co mám? Ehm, prd a poznámku, že jsem venkoncem starej a slepej. Budiž...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: úte 01. srp 2017 9:34:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. črc 2010 16:48:51
Příspěvky: 294
Bandita píše:


To víš, že znám :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 9:31:10 
Offline

Registrován: sob 24. črc 2010 10:52:21
Příspěvky: 1420
Optik píše:
Další jinotaj do sbírky. Položil jsem celkem jasnou otázku a co mám? Ehm, prd a poznámku, že jsem venkoncem starej a slepej. Budiž...
Hele Čočko, víš že nemám rád hloupý lidi... že, jo - tak se nesnaž prostřílet mezi ně!

Fakt nevim jak to říct jednodušejc:

Co uděláš když hledáš v tom pdf inventáři třebas slovo "mamlas"?
1.) vodevřeš soubor
2.) a pak jdeš, stránku po stránce, od začátku až do konce - čteš si to pěkně řádek po řádku (pokud nejsi tak blbej, že se díváš jen do rejstříku)
3.) a tak za hodinku (v Tvym případě dvě, tři...) - až se dostaneš na konec - zjištíš, že si buď našel a nebo nenašel - a to si to musíš opisovat někam bokem
4.) napíšeš si to objednávky

A NEBO
1.) vodevřeš soubor
2.) zmáčkneš na svý prkenný klávesnici kouzelný tlačítko pro hledání
3.) napíšeš do vokýnka slovo "mamlas"
4.) za pár sekund víš jestli tam "mamlas" je, kolikrát a kde konkrétně
5.) Ctrl+C ze souboru - Ctrl+V do objednávky

ROZDÍL?
sleduješ ten čas? Kolik že hodinovou máš pracovní dobu? A kolik hodin hledáš v inventářích? Já teda tolik času nemám...

Ale Ty Miró nejsi blbej, takže si touhle votázkou akorát záměrně zebral můj čas, kterej sem věnoval odpovědi. Krom toho - slovo "mamlas" tam neni :P

No a to sem eště zapomněl, že třebas tady PSM přepíše jedno voddělení štábu do tý rychlejší verze. A pak se najde vychcánek co jen napíše: "Dobrý den, pěkně prosím pošlete mi to - nikomu to nedám", nebo "Nevíte, jestli je tam slovo mamlas a kde?", nebo "Za kolik bych to od vás moh koupit". Zastávám s odpovědí jednoduchej názor - "sorry, ale prachy si strčte za klobouk - radši přepište a pošlete jiný oddělení štábu ve stejnym rozsahu, pak napište znova a budem se bavit dál. S pánem Bohem"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 9:56:56 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 20:03:09
Příspěvky: 1889
Já spíš narážel na šifry typu:
Citace:
Zajímavost: >u 5 dokumentů v tomhle oddělení není text jen otazník v názvu dokumentu ,ale je přiděleno inv.číslo a č.j. případně signatůra .
( ... písařka tam dala v řádku otazník jenže někdy tam vůbec není otazník jen prostě vynechané místo )


Tady vůbec nevím, co tím chtěl básník říci. Ale uznávám, že je to možná proto, že jsem nikdy takovej inventář nedržel v ruce, možná někdo znalej si v rozdílu "otazník" vs. "vynechané místo" to svoje najde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 10:20:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. črc 2010 16:48:51
Příspěvky: 294
Trochu z jiného soudku, má někdo zkušenosti s převodem textu z nafocených materiálů - fotky dokumentů, mírně pod úhlem?
Myslím tím focené dokumenty digitálem? Nějaký tip na SW?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 10:31:09 
Offline

Registrován: sob 24. črc 2010 10:52:21
Příspěvky: 1420
houbyhranicar píše:
Já spíš narážel na šifry typu: Zajímavost: >u 5 dokumentů v tomhle oddělení není text jen otazník v názvu dokumentu ,ale je přiděleno inv.číslo a č.j. případně signatůra . ( ... písařka tam dala v řádku otazník jenže někdy tam vůbec není otazník jen prostě vynechané místo ) Tady vůbec nevím, co tím chtěl básník říci. Ale uznávám, že je to možná proto, že jsem nikdy takovej inventář nedržel v ruce, možná někdo znalej si v rozdílu "otazník" vs. "vynechané místo" to svoje najde.


To je akorát problém pro hledání, když tam místo slova "mamlas" není vůbec nic, nebo "?", tak to při hledání slova "mamlas" - ačkoliv to řeší všechny mamlasy v ČSR - nenajdeš žádným způsobem. Pokud dokumentu s názvem "?" někdo nepřiřadí jako klíčové slovo pro hledání "mamlas". To je ovšem otázka na přepisovače - zda jen otrocky přepíše inventář, nebo nad tim přemejšlí a semtam doplní, aby se v tom líp hledalo.

A pro Stresa - používám ABBYY a nemám vcelku problém, ale všechno má svý limity - fotky pod úhlem z protějšího baráku Ti nevezme nic


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 11:13:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 22. črc 2010 16:48:51
Příspěvky: 294
hraničář píše:
A pro Stresa - používám ABBYY a nemám vcelku problém, ale všechno má svý limity - fotky pod úhlem z protějšího baráku Ti nevezme nic


A co dokumenty focené silným kuřákem těsně před kuř-pauzou? :lol:
Jinak dík za tip, vyzkouším to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 18:22:54 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 18:28:36
Příspěvky: 296
Mně stačilo napsat, že jest tak činěno s ohledem na propracovanější verzi rejstříku. Ha já už se bál, že snad tamo chybějí nějaká ta "čéjéčka"...A jináč já projíždím inventáře Hl. štábu rád a často.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: čtv 03. srp 2017 21:09:05 
Offline

Registrován: čtv 22. črc 2010 20:03:09
Příspěvky: 1889
Streso píše:
A co dokumenty focené silným kuřákem těsně před kuř-pauzou? :lol:


Tahle věta sice vypadá jako vtip, ale i já mám několik lejster od silného kuřáka těsně před pauzou a z nich nelze rozeznat ani rozložení textu na stránce, natož něco přečíst.

Jinak ABBY FineReader taky doporučuju, nemůžu si jej vynachválit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pát 04. srp 2017 21:11:20 
Offline

Registrován: stř 19. úno 2014 12:36:27
Příspěvky: 171
Optik píše:
Bandita píše:
Kdyz clovek nedostane odpoved na otazku tak se ma zeptat znovu, tedy: Dal by se přiložit návod jak tyto příspěvky číst? Já jsem totiž úplně mimo mísu a těžko odhaduju, co autor míní.

Koukam, ze to je porad stejny. Ja vubec netusim ktera bije, netusim jaky jsou fondy apod. Takze krom hranicare a mikuse (a mozna stresa) si tady kolego patrne vedete monolog.

Naprostý souhlas, i já tak nějak postrádám věcný a logický úvod do problematiky...a že se v těch fondech "sakra" často hrabu. Proč tedy tato práce s přepisováním?

Otázek položených i tech mezi řádky je vždy mnoho. Já nevím co k tomu napsat abych vás jako osobu nějak nezařadil do jiného spektra inteligence ...a tím vás demotivoval pro další vývoj .
První asi logický krok je komentovat název sekce na tomhle webovým prostoru onen název je ,, VHA Inventáře v PDF přepsat do textu,, ... přiznám se ,že v tom jsem opravdu nenašel nic nepochopitelného natoš šifrovaného :)
Potřebné informace o významu slov : VHA , Inventář , PDF, text ,.. jsou ovšem potřeba nastudovat a mít tedy orientaci vocogou . To neberte na lehkou váhu .
Pochopitelně odkazují na další prameny a zdroje :) o výše napsaném .Po jejímž základním pochopení a jistém kontextu (a tady jsem vás kolego přecenil ... jsa odhadovat ,že to máte ,,načtený,, )
Je tedy problém v tom ,,nepochopení,, klíčových slov archivní praxe .
Tak a máme tu onu klasickou stavbu Úvod , stať a závěr (a dovětek).
Ano trochu to zrekapituluji ...,,Úvod ,, do problematiky je v prvním postu v www odkazu na který kliknete .(což se určitě nestalo).
Následně se řetězí dlouhá snaha o pochopení a požadování vysvětlení..
Stať :) je možnost stažení PDF dokumentů .

Závěr je ten ,že se nich nedá hledat STROJOVĚ což jsem avizoval a použil obvyklé řešení -přepis :) na něj byla reakce Mr. ,,houbyhraničář,, o tom ,že nemá žádný problém s policejním kalendářem a OCR ...
A tady vás ,,žádám kolego ,,o maximální pozornost,, moje podotknutí o nepoužitelnosti fotek z produkce VHA jenž ani moderní technologie OCR neberou jako kvalitní vstup ...
Následovala moje otázka do pléna kdo má vyzkoumané řešení ?
Poté následuje dále můj koment skutečného přepisu papírového inventáře do tabulky a ono postesknutí ,že místo pojmenování dokumentu je prostý otazník ....
Toliko k tomu mému ,,monologu,, :)
Dovětek : Jestly se já někdy narodím podruhé tak slibuji ,že budu psát dlouhé vyčerpávající úvody do problematiky. A nebudu požadovat to aby každý měl stejný ,,odborný zájem,, :)


Naposledy upravil PSM dne pát 04. srp 2017 21:19:25, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pát 04. srp 2017 21:18:09 
Offline

Registrován: stř 19. úno 2014 12:36:27
Příspěvky: 171
Optik píše:
Mně stačilo napsat, že jest tak činěno s ohledem na propracovanější verzi rejstříku. Ha já už se bál, že snad tamo chybějí nějaká ta "čéjéčka"...A jináč já projíždím inventáře Hl. štábu rád a často.

No to právě jsem shledal ,že tam čejéčka fakt schází.
Tak když v Hlavním štábu budete ,,hledat,, tak bude velké nejasno zda a za jak dlouho najdete onen výskyt dokumentu :)
,,Moje,, verze umožní dopsat ,,klíčové slovo ,, ke každému dokumentu a tím zlepšit úspěšnost hledání .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pát 04. srp 2017 21:28:29 
Offline

Registrován: stř 19. úno 2014 12:36:27
Příspěvky: 171
hraničář píše:
Optik píše:
Další jinotaj do sbírky. Položil jsem celkem jasnou otázku a co mám? Ehm, prd a poznámku, že jsem venkoncem starej a slepej. Budiž...
Hele Čočko, víš že nemám rád hloupý lidi... že, jo - tak se nesnaž prostřílet mezi ně!

Fakt nevim jak to říct jednodušejc:

Co uděláš když hledáš v tom pdf inventáři třebas slovo "mamlas"?
1.) vodevřeš soubor
2.) a pak jdeš, stránku po stránce, od začátku až do konce - čteš si to pěkně řádek po řádku (pokud nejsi tak blbej, že se díváš jen do rejstříku)
3.) a tak za hodinku (v Tvym případě dvě, tři...) - až se dostaneš na konec - zjištíš, že si buď našel a nebo nenašel - a to si to musíš opisovat někam bokem
4.) napíšeš si to objednávky

A NEBO
1.) vodevřeš soubor
2.) zmáčkneš na svý prkenný klávesnici kouzelný tlačítko pro hledání
3.) napíšeš do vokýnka slovo "mamlas"
4.) za pár sekund víš jestli tam "mamlas" je, kolikrát a kde konkrétně
5.) Ctrl+C ze souboru - Ctrl+V do objednávky

ROZDÍL?
sleduješ ten čas? Kolik že hodinovou máš pracovní dobu? A kolik hodin hledáš v inventářích? Já teda tolik času nemám...

Ale Ty Miró nejsi blbej, takže si touhle votázkou akorát záměrně zebral můj čas, kterej sem věnoval odpovědi. Krom toho - slovo "mamlas" tam neni :P

No a to sem eště zapomněl, že třebas tady PSM přepíše jedno voddělení štábu do tý rychlejší verze. A pak se najde vychcánek co jen napíše: "Dobrý den, pěkně prosím pošlete mi to - nikomu to nedám", nebo "Nevíte, jestli je tam slovo mamlas a kde?", nebo "Za kolik bych to od vás moh koupit". Zastávám s odpovědí jednoduchej názor - "sorry, ale prachy si strčte za klobouk - radši přepište a pošlete jiný oddělení štábu ve stejnym rozsahu, pak napište znova a budem se bavit dál. S pánem Bohem"

Jedním slovem : ANO (souhlas)
@hraničář
Pokud jsi trpělivý vysvětlovat opravdu tak detailně máš jisté pedagogické nadání ...následuje moje gratulace a vlastně se sluší i poděkovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VHA Inventáře v PDF přepsat do textu.. .
PříspěvekNapsal: pát 04. srp 2017 21:40:24 
Offline

Registrován: stř 19. úno 2014 12:36:27
Příspěvky: 171
Optik píše:
Další jinotaj do sbírky. Položil jsem celkem jasnou otázku a co mám? Ehm, prd a poznámku, že jsem venkoncem starej a slepej. Budiž...

Počkej jak starej , starej je ten kdo ...má vic než 99 let :) A to jistě nemáš.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz