Optik píše:
Bandita píše:
Kdyz clovek nedostane odpoved na otazku tak se ma zeptat znovu, tedy: Dal by se přiložit návod jak tyto příspěvky číst? Já jsem totiž úplně mimo mísu a těžko odhaduju, co autor míní.
Koukam, ze to je porad stejny. Ja vubec netusim ktera bije, netusim jaky jsou fondy apod. Takze krom hranicare a mikuse (a mozna stresa) si tady kolego patrne vedete monolog.
Naprostý souhlas, i já tak nějak postrádám věcný a logický úvod do problematiky...a že se v těch fondech "sakra" často hrabu. Proč tedy tato práce s přepisováním?
Otázek položených i tech mezi řádky je vždy mnoho. Já nevím co k tomu napsat abych vás jako osobu nějak nezařadil do jiného spektra inteligence ...a tím vás demotivoval pro další vývoj .
První asi logický krok je komentovat název sekce na tomhle webovým prostoru onen název je ,, VHA Inventáře v PDF přepsat do textu,, ... přiznám se ,že v tom jsem opravdu nenašel nic nepochopitelného natoš šifrovaného

Potřebné informace o významu slov : VHA , Inventář , PDF, text ,.. jsou ovšem potřeba nastudovat a mít tedy orientaci vocogou . To neberte na lehkou váhu .
Pochopitelně odkazují na další prameny a zdroje

o výše napsaném .Po jejímž základním pochopení a jistém kontextu (a tady jsem vás kolego přecenil ... jsa odhadovat ,že to máte ,,načtený,, )
Je tedy problém v tom ,,nepochopení,, klíčových slov archivní praxe .
Tak a máme tu onu klasickou stavbu Úvod , stať a závěr (a dovětek).
Ano trochu to zrekapituluji ...,,Úvod ,, do problematiky je v prvním postu v www odkazu na který kliknete .(což se určitě nestalo).
Následně se řetězí dlouhá snaha o pochopení a požadování vysvětlení..
Stať

je možnost stažení PDF dokumentů .
Závěr je ten ,že se nich nedá hledat STROJOVĚ což jsem avizoval a použil obvyklé řešení -přepis

na něj byla reakce Mr. ,,houbyhraničář,, o tom ,že nemá žádný problém s policejním kalendářem a OCR ...
A tady vás ,,žádám kolego ,,o maximální pozornost,, moje podotknutí o nepoužitelnosti fotek z produkce VHA jenž ani moderní technologie OCR neberou jako kvalitní vstup ...
Následovala moje otázka do pléna kdo má vyzkoumané řešení ?
Poté následuje dále můj koment skutečného přepisu papírového inventáře do tabulky a ono postesknutí ,že místo pojmenování dokumentu je prostý otazník ....
Toliko k tomu mému ,,monologu,,

Dovětek : Jestly se já někdy narodím podruhé tak slibuji ,že budu psát dlouhé vyčerpávající úvody do problematiky. A nebudu požadovat to aby každý měl stejný ,,odborný zájem,,